Φορολογικές Δηλώσεις 2017 - Οδηγός : Πώς θα Μειώσετε το Φόρο με τις Εκπτώσεις

Πώς θα μειώσετε τους φόρους στο εκκαθαριστικό σας

* Ποιες διατάξεις που προβλέπουν εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές μπορούν να αξιοποιήσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι για να περιορίσουν σημαντικά τις επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

* Οι κωδικοί-κλειδιά του Ε1 που εξασφαλίζουν φοροελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων, γεωργούς, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες αλιείες.

* Ποιες δαπάνες εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των αγροτών.

* Ποιες απαλλαγές και εκπτώσεις φόρου δικαιούνται όλοι οι φορολογούμενοι και ποιες οι ανάπηροι.

Εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές δικαιούνται και φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι, βάσει των διατάξεων του ισχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Φέτος, η ετήσια έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ ισχύει όχι μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους αλλά και για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Επίσης, και φέτος οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων μπορούν να απαλλαγούν πλήρως από το φόρο εισοδήματος για τα ενοίκια που δεν κατάφεραν να εισπράξουν από τους ενοικιαστές τους. Όλες αυτές και πλήθος άλλες διατάξεις που εξασφαλίζουν μειώσεις φόρου ή απαλλαγές το money-money.gr τις παρουσιάζει σήμερα σε έναν αναλυτικό φορολογικό οδηγό. Ταυτόχρονα, παραθέτει τους τρόπους με τους οποίους οι φορολογούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν τις διατάξεις αυτές για να μειώσουν όσο μπορούν περισσότερο τις τελικές φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Οι βασικότερες διατάξεις του Κ.Φ.Ε., που προβλέπουν εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές είναι, κατά κατηγορία φορολογουμένων, οι ακόλουθες:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου