Ποιες τροφές προκαλούν καρκίνο σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ; Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές:
30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες.
Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος.
Γράφει ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ Νίκος Κατσαρός:
«Μερικές από τις ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα είτε από το περιβάλλον, είτε κατά την παρασκευή τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφονται παρακάτω:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου