ΕΦΕΤ: Αυτές οι Τροφές Προκαλούν Καρκίνο – Τι να Αποφεύγετε

Ποιες τροφές προκαλούν καρκίνο σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ; Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές:

30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες.

Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος.

Γράφει ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ Νίκος Κατσαρός:

«Μερικές από τις ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα είτε από το περιβάλλον, είτε κατά την παρασκευή τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφονται παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου