Ποιες Επιχειρήσεις και με ποια Κριτήρια θα Ρυθμίσουν τα Χρέη τους

Όσες επιχειρήσεις είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες ή στο Δημόσιο στο τέλος του 2016 θα μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών χρεών και να έχουν μια τελευταία ευκαιρία να διασωθούν, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Στον μηχανισμό θα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις (και ατομικές) με συνολικές οφειλές άνω των 20.000 ευρώ.

Για όσους έχουν όμως χρέη έως 50.000 ευρώ και προκειμένου να μην μπλοκάρει το σύστημα, θα υπάρχει μια αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία, που θα αποκλείει εκείνους πυ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Βασικότερη είναι να έχουν λειτουργική κερδοφορία.

Σε δύο δόσεις και με ακόμη περισσότερες ταχύτητες θα λειτουργήσει όπως όλα δείχνουν ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων σε Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες, κ.α.

Θέμα για το οποίο υπήρχε διάσταση απόψεων μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των Θεσμών ενώ ενστάσεις είχαν εγείρει και οι τράπεζες οι οποίες θεωρούν πως ο πήχης των 20.000 ευρώ (σ.σ. δυνατότητα ένταξης στον μηχανισμό με βάση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας έχει μια επιχείρηση εφόσον το ύψος των συνολικών προς ρύθμιση οφειλών της ξεπερνά τις 20.000 ευρώ), είναι πολύ χαμηλός.

Από τη διαπραγμάτευση προκύπτει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου